Linux Firewall

Veiligheid van Comcare ICT

Houd kwaadwilligen tegen, maar toch optimale bereikbaarheid van uw bedrijfsnetwerk.

Daarvoor maken wij gebruik van Internet Gateways op basis van Linux.

Deze zetten wij in als firewall, om uw kwetsbare netwerk van buitenaf te beschermen tegen indringers. Maar ook reguleren zij uw mailverkeer, scannen het en blokkeren het zo nodig (met een melding naar de gebruiker) of laten veilige mail gewoon door.

Internetgebruik word gemonitord en gescand op foute sites of indringers.

De Linux server reguleert uw noodzakelijke verbindingen van buitenaf. VPN verbindingen worden geverifieerd en veilig opgebouwd voor degene die toegang hebben tot uw netwerk.

Hackers en andere aanvallen worden direct opgemerkt en geblokkeerd.

Maar ook kunnen onze linuxservers heel goed gebruikt worden als printserver, mailserver, webserver, DHCP-server en nameserver.

Onze Linux servers zijn zeer professioneel ingericht en kunnen remote uitstekend worden onderhouden.

Bij verschillende audits van onze servers, door overheid en medische sector kwamen onze configuraties als zeer veilig en professioneel naar voren.

Het besturingssysteem en de software die gebruikt wordt op Linuxservers is Open Source software en in veel gevallen vrij van aanschaf- of licentiekosten. Wat wel kosten met zich meebrengt is de installatie, configuratie en het onderhouden van uw Linuxserver. In de praktijk merken wij dat het configureren van de software het meest complexe deel van de werkzaamheden is, dit is het maatwerk gedeelte en typisch werk waar wij sterk in zijn.

De mate van onderhoud aan Linuxservers is goed te overzien. Hoeveel onderhoud nodig is hangt af van het doel van de server.

Mocht u interesse hebben in deze dienst van Comcare ICT, stuurt u dan een mail naar info@comcare.nl